NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » PRZEPISY KULINARNE » CIASTA

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Ciasta

  
admin
08.04.2008 10:05:30
poziom 3

Grupa: Administrator 

Posty: 120 #96567
Od: 2008-3-3


Ilość edycji Admina: 2
Szarlotka z budyniem
Składniki:
2,5 szklanki mąki; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 0,5 szklanki cukru; 0,5 kostki margaryny, 2 łyżki smalcu, 4 płaskie łyżki śmietany, 1 jajko, 2 budynie śmietankowe lub waniliowe, 4-5 jabłek antonówek.

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, margarynę, smalec, śmietanę i jajko zagnieść na kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować, rozłożyć na blasze i podpiec, a drugą, do której można wgnieść trochę kakao włożyć do zamrażalnika. Na pierwsze ciasto ułożyć obrane i pokrojone w 8-ki jabłka, zalać ugotowanym gęstym, gorącym budyniem, na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto. Piec ok 40 minut w 160 stopniach. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznegolol

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » PRZEPISY KULINARNE » CIASTA

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!


TestHub.pl - opinie, testy, oceny

Informator Lama / Katalog Grela / Katalog stron / magiaWnecie.dbv.pl-Tutaj zobaczysz Prawdziwą Magie!